تعریض جاده به معنای پهنتر کردن سطح روسازی و بستر راه است که به منظور ایمنتر کردن راه و یا افزایش بار ترافیکی انجام میشود.
در پروژههای تعریض جاده الزامات متعددی وجود دارد که اگر به خوبی رعایت نشوند مشکلات عدیدهای را به وجود میآورد. از جمله این مشکلات میتوان به ایجاد ترک بین بستر قدیم و جدیم در محل درزها، نشستهای غیر متقارن جاده بین راه جدید و قدیم، عوامل آب و هوایی و انقباض و انبساطها، بستر ضعیف، مشکلات زهکشی نامناسب و همچنین مشکلات پایداری اشاره کرد. تغییرات آب و هوایی نیز باعث بروز بسیاری از مشکلات در تعریض جادهها میشود، برای مثال در مناطق سردسیری نیز یخ بندان میتواند مشکلات بیشتری ایجاد نماید.
میتوان با انتخاب مصالح مناسب و یک طراحی بهینه از بروز چنین مشکلاتی تا حد بسیار زیادی جلوگیری نمود. روشهای مانند استفاده از تقویت بستر خاک با ژئوگریدها و تسلیح روکش آسفالت از جمله راهکاری مؤثر برای برای تعریض یا نگهداری جادهها است.
از جمله موارد دیگری که میتوان در تعریض راه از مصالح ژئوگرید و ژئوتکستایل استفاده کرد، در راههای کوهستانی است. در این شرایط برای تعریض راه نیاز به برش کوه میباشد. این روش علاوه بر سختی اجرا باعث بروز خطراتی همچون لغزش ترانشههای برداشته شده میشود. استفاده از دیوار ژئوگریدی در این شرایط هم از نظر حجم عملیات خاکی و سنگی و هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
پیشنهاد میگردد برای اطلاع بیشتر کتاب راهنمای تعریض جادهها دانلود و مطالعه شود.
مزایای کاربرد ژئوگریدهای تک سویه و دوسویه ژئوپارسیان در تعریض جاده
GPGrid_Geogrid و GPGrid2BX_Geogrid
- کاهش هزینههای تعریض نسبت به روشهای مشابه از قبیل کوهبری
- استفاده از مصالح موجود در محل
- سرعت اجرای بالا و سهولت در اجرای پروژه
- احداث باند جدید در مسیر و افزایش سرویسدهی
- استحصال زمین در شرایط مختلف توپوگرافی
برخی پروژههای موفق تعریض جاده با استفاده از ژئوگریدهای تولیدی شرکت ژئوپارسیان