رودخانه سیاهرود، واقع در شهر فومن استان گیلان واقع شده است. این رودخانه از کنار ساختمان های مسکن مهر عبور می کند. جریان سیلابی رودخانه در فصول بارش باعث آبشستگی کنار رودخانه شده و خطر نفوذ آب به تاسیسات جنبی را سبب می شد. لذا ترانشه های خاکی رودخانه با استفاده از ژئوگریدهای تولیدی شرکت ژئوشبکه پارسیان (GP grid) به صورت کاملاً اقتصادی پایدارسازی شد.
قسمتی از نمای طولی ترانشه در شکل نشان داده شده است. طراحی اولیه این دیوار در آبان ماه سال ۱۳۸۸ انجام گرفت. در طراحی این دیوار، تاثیر حضور آب در فونداسیون و بالا آمدن آب و همچنین شرایط جوی که باعث تغییر خصوصیات خاک می شود، در نظر گرفته شد.
شروع عملیات اجرایی این دیوار در دو فاز، توسط شرکت بهسازان محک در سال ۱۳۹۰ آغاز شده و در سال ۱۳۹۱ به پایان رسید. پایدارسازی این پروژه ۲٫۵ میلیارد تومان برآورد شده بود، که با اجرای دیوار ژئوگریدی با مبلغ ۱٫۵ میلیارد تومان به اتمام رسید.
به منظور جلوگیری از آبشستگی پاشنه دیوار، فونداسیونی با ابعاد مشخص برای نما در نظر گرفته شد و برای جلوگیری از نفوذ آب رودخانه به زیر فونداسیون از یک ژئوتیوب استفاده شده است.
در اجرای این دیوار از ژئوگریدهایی از نوع ۱۶۰/۳۰ برای تقویت بستر و از نوع ۸۰/۲۰، ۶۰/۲۰ ، ۳۵/۳۵ و ۲۰/۲۰ در فاصله های قائم ۶۰ سانتی استفاده شد. طول دیوار ۷۰۳ متر و ارتفاع آن از ۶ تا ۹ متر متغیر است. به دلیل احتمال بالا آمدن آب، از نمای سنگی به ضخامت ۹۰ سانتی متر استفاده شد تا احتمال آبشستگی خاک مسلح از بین برود.
به منظور پیوستگی بین دیوار خاک مسلح و نما ژئوگریدها در داخل نما امتداد یافته است.
با توجه به هیدرولوژی منطقه مورد مطالعه و بارندگی های مکرر و توپوگرافی خاص منطقه مورد مطالعه وقوع سیلاب های مخرب تهدیدی جدی برای منازل مسکونی و زمین های کشاورزی در نوار ساحلی بوده است. به طوری که بعد احداث دیوار چندین سیلاب به وقوع پیوست، که وجود دیوار مانع آبشستگی زمین های اطراف شد.