مشاور : ‌ مهندسین مشاور سبز اندیش پایش (ساپ)
پیمانکار : ‌ اصلی: شرکت بین المللی توسعه شهرسازی ایرانیان - پیمانکار دیوار حائل خاک مسلح ژئوگریدی : شرکت بهسازان محک
محصول مصرفی در پروژه : ‌ GPGrid_Geogrid : 200/30 – 160/20 – 110/20 – 80/20 – 60/20 ژئوگرید

شهر جدید پردیس با ۶۸ هزار نفر جمعیت یکی از شهرهای جدیدی است که در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تهران و در دامنه رشته کوه های البرز قرار گرفته‌ است. این شهر دارای حدود ۳۶۰۰ هکتار وسعت و شامل ۹ فاز که ۶ فاز آن مسکونی و سه فاز دیگر تحقیقاتی، ‌صنعتی‌ و توریستی می‌باشد. بر اساس طرح جامع شهرسازی، این شهر تا ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را می تواند در خود جای دهد.

در قسمت شمالی فاز ۵ این شهر در محور ۱۲-۱۴ بدلیل فاصله بسیار کم و اختلاف ارتفاع زیاد خیابان با بلوک های مجاور پایین دست، اجرای خاکریزی جهت زیرسازی جاده مورد نظر بدلیل نبود پاشنه کافی امکان پذیر نبوده و همچنین دیگر طرح پیشنهادی دیوار حائل بتنی بوده است که بدلیل ارتفاع زیاد،  فنداسیون بسیار حجیم و مقرون به صرفه نبودن پروژه این طرح نیز منتفی و در نهایت طرح دیوار خاک مسلح ژئوگریدی با نمای آرماتوری به عنوان پیشنهاد برتر از دیدگاه فنی و اقتصادی و همینطور سرعت اجرای دیوار در دستور کار قرار گرفت.

۲
۳

خاکبرداری این پروژه جهت رسیدن به کد کف زمین در پاییز سال ۹۳ شروع و در بهار سال ۹۴ پایان یافت. ماشین آلات استفاده شده در خاکبرداری، بیل مکانیکی با پیکور، بلدوزر، لودر و کمپرسی های ده چرخ بوده است.

طبق اطلاعات بدست آمده از مشخصات مکانیکی خاک محل و نتایج کسب شده از نرم افزار های طراحی دیوار خاک مسلح (RESSA – MSEW) توسط طراحان شرکت ژئوپارسیان و تایید مشاور عالیه پروژه (ساپ) از ژئوگریدهای تک سویه ژئوپارسیان با مقاومت کششی اسمی ۶۰،۸۰،۱۱۰،۱۶۰،۲۰۰،۲۴۰ کیلونیوتن بر متر در جسم دیوار استفاده شده است.

با توجه به ویژگی مهم دیوار خاک مسلح ژئوگریدی که قابلیت اتصال به انواع متعدد نماها را دارا میباشد، استفاده از نمای سبد آرماتوری به منظور تسریع اجرا و اقتصادی تر شدن پروژه پیشنهاد گردید.

بدین ترتیب این دیوار با نمای آرماتوری با زاویه ی ۹۰ درجه، مصالح زهکش  از جنس سنگ لاشه، خاک مخلوط در جسم دیوار با تراکم ۹۵% در لایه های ۳۰ سانتیمتری اجرا شده است.

۴

شروع عملیات احداث خاک مسلح این پروژه در زمستان ۹۴ شروع و در اواخر بهار ۹۵ پایان پذیرفت. این دیوار از کیلومتر ۳۰+۰ الی ۱۸۰+۰ خیابان ۱۲-۱۴ بطول ۱۵۰ متر و ارتفاع میانگین ۱۵ متر و پاشنه متوسط ۱۱ متر ساخته شده است.

بدلیل موقعیت حساس این خیابان و فاصله کم نمای ۹۰ درجه این دیوار با بلوک های مجاور و همچنین قوس های متوالی در مسیر دیوار، پایش نما توسط مهندسین نظارت به طور دقیق و لایه به لایه انجام شده است و با کمترین جابجایی افقی و عمودی طبق استاندارد های مشخصات فنی عمومی راه، اجرا شده است.

دسته‌ها:
بررسی موردیدیوار حائل و خاک مسلح ژئوگریدیژئوگرید خاکی

پروژه‌های مرتبط

احداث ديوارحائل ژئوگريدی زير گذر راه آهن نيشابور

کارفرما: اداره نگهداري خط راه آهن جمهوري اسلامي ايران
محل اجرا : استان خراسان - نيشابور- تقاطع محور با راه آهن
سال ساخت : 87
مشاور : مهندسين مشاور هراز راه
پیمانکار : شركت جهاد نصر يزد - شركت بهسازان محك
محصول مصرفی در پروژه : ژئوگرید خاکی
دسته‌ها: دیوار حائل و خاک مسلح ژئوگریدی, راه آهن, ژئوگرید خاکی
احداث ديوارحائل ژئوگريدي زير گذر راه آهن نيشابور

تقاطع غیرهمسطح ورودی شهرک صنعتی بناب با راه آهن

کارفرما: شرکت شهرک های صنعتی استان آذربایجان شرقی
محل اجرا : استان آذربایجان شرقی – شهرک صنعتی بتاب
سال ساخت : 1392
مشاور : بخش مشاور معاونت عمرانی شهرک صنعتی استان آذربایجان شرقی
دسته‌ها: دیوار حائل و خاک مسلح ژئوگریدی, راه آهن, راهسازی, رمپ و کوله پل