کانالها و مخازن انتقال و نگهداشت آب، جزو دستهای از سازههایی است که همواره تحت تاثیر نیروهای هیدرواستاتیک و هیدرودینامیکی قرار دارند. این نیروها سبب آبشستگی و فرسایش جداره این ساختمانها میشود. جهت محافظت از این سازهها در برابر آبشستگی، فرسایش و در نتیجه بروز خرابی در آنها، استفاده تدابیر حفاظتی الزامی است. گروهی از مصالح ژئوسنتتیکی که کاربرد بسیاری در این زمینه دارد ژئوتکستایلهای عمرانی هستند. کاربرد ژئوتکستایلها شامل حفاظت، فیلتراسیون، جداسازی، زهکشی و تسلیح است. عملکرد حفاظت این محصولات در حفاظت از لایههای آببند مانند ژئوممبرین در برابر سوراخ شدگی و نشت مشهود است. عملکرد جداسازی و فیلتراسیون این محصولات سبب شده است که از آن به عنوان لایه محافظ در برابر آبشستگی در زیر لایههای حفاظتی استفاده شود. نیروهای وارد بر محیط مسیلها و کانالها از طرف آب شامل نیروهای هیدرواستاتیک و هیدرودینامیکی است. همچنین دیوارهای ساحلی و دیوارهای کانالها را میتوان با در نظر گرفتن این نیروها طراحی و با استفاده از ژئوگرید، بصورت دیوار خاک مسلح احداث نمود.
در بحث سازههای ساحلی و حفاظت از آنها، مصالح ژئوسنتتیک بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. این محصولات نه تنها سبب تقویت سازههای ساحلی می شوند بلکه به شدت هزینه پروژهها را نیز کاهش میدهند.
طراحان ساحلی هنوز از ژئوسل به عنوان بهترین محصول ژئوسنتتیکی جهت مقابله با سیلاب ها استفاده می کنند. ژئوسلها جایگزینی سریع و ارزان قیمت برای ژئوبگ ها به شمار میروند.
نیروهای اجرایی، این محصولات آکاردئونی شکل را روی دیوارهی کانال ها بصورت لایههای افقی و یا به صورت یک لایه روی دیواره شیب دار کانال پهن می کنند. و داخل سلول های عمیق آن ها را با سیمان پر میکنند.
زمانی که در اجرا صرفه جویی می شود، نه تنها سبب کاهش هزینهی پروژهها می شود، بلکه سبب حفظ سرمایههای مالی و جانی نیز میگردد.
عمق ژئوسلها بسته به کارخانه تولید کننده میتواند از 5 سانتیمتر تا 90 سانتی متر متغیر باشد. ژئوسلهایی که به منظور حفاظت از سیلاب به کار می روند معمولا (بسته به نوع کانال و شدت سیلاب)، دارای عمق زیادی، در حدود 90 سانتیمتر و طولی در حدود 60سانتیمتر هستند. دیواره های کانال هایی که با به کارگیری چند لایه افقی ژئوسل، شبیه به دیوارهای حائل ساخته می شوند توانایی مفابله با سیلاب های شدید که در کوتاه مدت اعمال می شوند ر ا دارند. در صورتی که شیب کانال زیاد باشد، معمولا از چند لایه افقی جهت مقابله با سیلاب استفاده می شود. اما در صورتی که دیواره کم شیب باشد، استفاده از یک لایه ژئوسل پهن شده بر روی شیب هم کفایت می کند. لازم به ذکر است که ژئوسل ها به دو نوع سوراخ دار و ساده تقسیم می شوند. سوراخ های موجود در نوع سوراخ دار علاوه بر بهبود عملکرد اصطکاکی سبب می شود تا زهکشی هم به راحتی صورت پذیرد. محصولات دیگری که برای محافظت از دیواره کانال ها در برابر سیلاب می توانند به کار گرفته شوند، گابیون های پر شده با سنگ هستند.