امروزه استفاده از ژئوسنتتیکهای مختلف در پروژههای عمرانی امداد رسانی پس از سوانحی همچون سیل و زلزله بسیار متدوال است. یکی از مواردیکه در پروژههای عمرانی مرتبط با امداد رسانی پس از سوانح طبیعی با آن مواجه هستیم ترمیم و یا احداث مسیرهای دسترسی موقت و یا دائمی در مناطق حادثه دیده است. از جمله مهمترین این کاربردها تقویت بسترهای سست و همچنین ایجاد پلها و خاکریزهای مسلح به منظور عبور از عوارض متعدد جغرافیایی است.
ز آنجاییکه تسلیح خاک، جداسازی لایههای مختلف زیرسازی راه و سازهها که موجب حفظ هندسه خاک خواهد شد و همچنین زهکشی مناسب آن، بسیار حائز اهمیت است، امروزه استفاده از ژئوسنتتیکها در این صنعت رونق بسیاری داشته و در موارد مهمی از جمله تقویت بستر، تسلیح زیرسازی مسیرها، کنترل و پوشش فروچالهها و اجرای دیوارهای حائل مسیر و احداث مسیر جدید کاربردهای گستردهای دارد.
کاربرد ژئوگرید در ساخت مسیرهای امدادرسان موقت و سیل بندهای موقت
ژئوگریدها بعنوان تقویت کننده خاک در لایه های مختلف خاک کوبید شده قرار میگیرند و میزان مقاومت کششی و برشی خاک را به میزان قابل توجهی افزایش میدهند.
کاربرد ژئوتکستایل
ژئوتکستایلها در در تقویت بستر به منظور حفظ هندسه خاک و جلوگیری از مخلوط شدن دانه بندی خاک و همچنین ایجاد زهکشی مناسب به کار برده میشوند.
از سویی دیگر با توجه به شرایط اقلیمی کشور خطر سیلاب همواره در مناطق مختلف کشور زندگی مردم را تهدید میکند. سیلابهای اخیر در کشور موجب به وجود آمدن خسارات جانی و مالی گستردهای گردید. در مناطق سیل زده استفاده از ژئوبگها و بطور کلی ژئوسیستمها با ایجاد سیلبند، دایک موقت و دیگر موانع، میتوان جریانهای سیلابی را مدیریت نمود.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میشود استفاده از ژئوتکستایل به منظور جداسازی لایه های مختلف بسیار کارآمد است. این محصول با توجه به قابلیت انعطاف پذیری بالایی که دارد به راحتی در کنار سنگها قابل استفاده بوده و قابلیت سرویس دهی طولانی ای دارد.