یکی از بهترین ژئوسنتتیکها به عنوان مانع و عایق برای رطوبت آب، انواع گازها و سایر مواد سیال، ژئوممبرانها هستند که در ساخت سدهای خاکی و عایقبندی مخازن آب، فونداسیون و پی ساختمانها از آنها استفاده میشود.
ورقهای عایق ژئوممبران با عرضهای مشخصی تولید میشوند و در پروژههای عمرانی، باید در کنار هم پهن شوند و محل اتصال آنها به دو شیوه جوشکاری حرارتی و جوشکاری هوای گرم، به یکدیگر متصل میشوند که در نتیجه سطحی یکپارچه و عایقکاری شده و مقاوم در برابر انواع عوامل محیطی ایجاد میشود. ورقهای پلیمری ژئوممبران به عنوان گزینهای مناسب برای آببندی انواع سازهها و زیرساختها شناخته شدهاند. لایههای نفوذناپذیر غشایی ژئوممبران غالبا از جنس پلیاتیلن هستند و بر حسب میزان انعطافپذیری، مقاومت به اشعه ماوراءبنفش و مقاومت نسبت به مواد شیمیایی دسته بندی میشوند. جهت محافظت از لایه ژئوممبران، استفاده از ورق ژئوتکستایل گزینه مناسبی است.
ویژگیها و مزیتهای استفاده از ژئوسنتتیکها
از مزیتهای استفاده از ژئوتکستایل آن است که عملکرد هیدرولیکی مناسب در بازههای زمانی بلند مدت دارد، در برابر مواد شیمیایی و پارگی و سوراخ شدگی مقاوم است و میتواند به عنوان لایه محافظ لایههای آببند ژئوممبرانها قرار گیرد. مقاومت برشی مناسب در سطحی که با خاک تماس دارد و قابلیت زهکشی عالی، از امتیازهای استفاده از ژئوتکستایل است. از دیگر امتیازهای استفاده از ژئوتکستایلها، مقاومت بالا در برابر کشیدگی و توانایی تغییر شکل است. همچنین از ژئوتکستایل در بدنه سدها، استخرها و … برای زهکشی سطحی دیواره سد یا استخر و انتقال رطوبت به زهکشهای پایین سازه استفاده میشود.
ژئوتکستایلها به عنوان بالشتک حفاظتی از لایههای ژئوممبران در مقابل فشارها و تنشهای ناشی از اختلاف سطوح، محافظت میکنند. ژئوتکستایلهای نبافته معمولاً در گرمهایی با وزن بیشتر و بازه میان ۴۰۰ تا ۶۰۰ گرم، به عنوان لایه محافظ در برابر صدمات مکانیکی از آسیب دیدن ورقهای آببند ژئوممبران جلوگیری میکنند.
روشهای اجرا: