یکی از گسترده ترین حوزه های کاربرد ژئوگریدها، در راهسازی است که شامل طیف وسیعی از سازههای خاک مسلح و تقویت بستر میباشد. از آن جمله میتوان به احداث دیوارهای حائل، رمپ پلها و تقویت بستر لایه زیرسازی اشاره کرد. در مواردی که تعریض مسیر مد نظر باشد، خصوصاً در مناطق کوهستانی، دیوارهای حائل خاک مسلح ژئوگریدی در مقایسه با روشهای دیگر انتخاب بسیار مقرون به صرفه و سریعی است. در این روش با توجه به مشکلات مربوط به دسترسی محل پروژه و تأمین مصالح، حجم عملیات خاکی کاهش یافته و امکان استفاده از دامنه وسیعی از مصالح موجود در محل وجود دارد.
همچنین در ساخت خاکریز تقاطعهای غیرهمسطح، استفاده از خاک مسلح ضمن اینکه اجرای عمودی دیوار را ممکن میسازد، امکان اجرای رنج وسیعی از نمای نهایی دیوار را فراهم میکند؛ که با توجه به موقعیت پروژه اعم از شهری یا بین شهری انتخاب میشود. با اجرای عمودی دیوارها حجم عملیات خاکی کاهش یافته و طرح هندسی تقاطع با محدودیتهای کمتری مواجه خواهد بود.
تقویت بستر راه
یکی از چالشهای طراحی و ساخت محورهای ترافیکی بر روی خاک های سست، تقویت و تثبیت بستر موجود است؛ که در صورت عدم تأمین ظرفیت باربری مورد نظر، روسازی راه با مرور زمان دچار گسیختگیهای کلی و موضعی خواهد شد. جهت افزایش مقاومت برشی خاک و در نتیجه افزایش ظرفیت باربری میتوان از یک یا چند لایه ژئوگرید استفاده کرد. به این ترتیب ضمن تقویت زیرساخت محور ترافیکی، از نشست نامتقارن و در نتیجه از شکست، فرورفتگی و ترکخوردگی روسازی جلوگیری میشود. در مواردی که خطر وجود سطح آب زیرزمینی یا اختلاط دانهبندی خاک مناسب با خاک بستر نامناسب وجود داشته باشد، میتوان از یک لایه ژئوتکستایل نیز به منظور تأمین خاصیت زهکشی و جداسازی استفاده کرد.

برای مطالعه بیشتر در این خصوص توصیه می گردد مقاله “کاربرد ژئوسنتتیک ها در تقویت زیرسازی و تقویت بستر راه و راه آهن” مورد مطالعه قرار گیرد.
افزایش عمر و ظرفیت باربری روسازی آسفالت – نوسازی و بهسازی روکش آسفالتی
یکی از راهحلهایی که منجر به افزایش عملکرد روکش و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری لایه روکش میشود استفاده از میان لایه ژئوگرید آسفالتی است. ژئوگریدهای آسفالتی با مقاومت کششی بسیار بالا در کرنش پایین منجر به جذب تنش کششی و توزیع آن در زیر لایه روکش میشود و از تجمع تنش کششی که سبب ترک خوردگی میگردد جلوگیری میکند.
ژئوگرید آسفالتی در نوسازی و بهسازی روکش آسفالتی خیابان ها و جاده ها کاربردهای بسیار گسترده ای دارند.این محصول در پروژه های بهسازی با کاهش ضخامت لایه های روسازی و کاهش آسفالت تراشی، منجر به کاهش هزینه های پروژه شده و همچنین از اثرات مخرب زیست محیطی اسفالت تراشی به طرز چشمگیری می کاهد و در مقابل به میزان قابل ملاحظه ای به سرعت اجرا پروژه می افزاید. افزایش سرعت اجرای بهسازی جاده هایی که از ترافیک بالایی برخوردارند، تاثیر بسزایی در جلوگیری از هدر رفت منابع ملی خواهد داشت.


برای مطالعه بیشتر در این خصوص می توانید به مقاله با عنوان افزایش عمر و ظرفیت باربری روکش آسفالت با استفاده از ژئوگرید مراجعه بفرمایید.
تعریض جاده و خطوط آهن
ویژگیها و مزایای استفاده از ژئوگرید Geogrid_GPGrid به منظور تعریض جاده و خطوط آهن به شرح ذیل است:
- کاهش هزینههای تعریض نسبت به روشهای مشابه از قبیل کوهبری.
- استفاده از مصالح موجود در محل.
- سرعت اجرای بالا و سهولت در اجرای پروژه.
- احداث باند جدید در مسیر و افزایش سرویسدهی
- استحصال زمین در شرایط مختلف توپوگرافی

احداث کوله پلها و پایدارسازی ترانشهها با اجرای دیوار حائل ژئوگریدی
احداث پلهای غیر همسطح بدلیل سهولت در رفت و آمد اتومبیلها و افزایش سرعت در کنار ایمنی بیشتر و تخلیه سریعتر ترافیک عبوری مخصوصا در جادههای شمال کشور ارزشهای اجرایی خود را بیشتر نشان میدهد.
ضرورت اجرای کوله پلها و رمپهای دسترسی آن به منظور اهداف ذکر شده بالا در کنار مزایای ذاتی دیوارهای ژئوگریدی از جمله سرعت اجرای بالا و سادگی کار و پایین بودن قیمت از عواملی است که باعث میشود این روش به عنوان روش برتر مورد توجه بسیاری از طراحان و پیمانکاران قرار گیرد.
استفاده از دیوار خاک مسلح ژئوگریدی به عنوان تنها دیواری که قابلیت اجرای نماهای متنوع را داراست، ضمن انتقال مناسب نیروهای عمودی ناشی از ترافیک عبوری بالای پل به کولهها و عمر بالا و قابلیت تطبیقپذیری با محیط و انعطافپذیری مناسب در هنگام وقوع زلزله و قابل استفاده ماندن در این زمان و حفاظت از خاک حاشیه اتوبان در برابر عوامل فرسایش، چشماندازی زیبا برای بزرگراهی با حجم بالای ترافیک ایجاده مینماید.
برخی از کاربردهای ژئوگرید و ژئوکامپوزیت در پروژه های راهسازی، از ژئوگریدهای تولیدی شرکت ژئوپارسیان